Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

L' etat, c' est moi (Το κρατος ειμαι εγω)

Το ειπε (αν και ακομα δεν ειναι ιστορικα τεκμηριωμενο, πως το ειπε ακριβως ετσι) ο Λουδοβικος ο 14ος για αλλους λογους.





Αυγουστος 1998.
Η Γαλλια με τα γκολ του Ζινταν εχει μολις κερδισει το Μουντιαλ στο Παρισι.
Η Γιουγκολαβια εχει μολις κερδισει το Μουντομπασκετ στην Αθηνα.
Ο Κλιντον εχει μολις βομβαρδισει το Σουδαν και το Αφγανισταν για να αντιμετωπισει την απειλη των χημικων οπλων. Στην ουσια το εκανε για να εκτρεψει το ενδιαφερον της κοινης γνωμης απο την προσαγωγη του στη δικαιοσυνη στην ασυμμετρη απειλη των τρομοκρατων (τι να κανουμε, μερικα σεναρια ειναι διαχρονικα). Αν θυμαστε, ηταν τοτε με το σκανδαλο με τη Μονικα που του την ειχε κανει φυσαρμονικα.

Εγω ειμαι στο φαραγγι της Σαμαριας και κατηφοριζω τον Ξυλοσκαλο. Η Σαμαρια εχει πολλα „παρκινγκ“ με βρυση, τουαλετα, παγκακια και σκουπιδοτενεκεδες (ξεγανωτους, οπως ελεγε και ο Βαγγελης ο Μπινελο-γιανοπουλλος). Αναμεσα σε μια παρεα που εχει φτασει εκει ειναι και μια γυναικα που καπνιζει.
„Συγνωμη, δε θελω να σας κανω παρατηρηση, αλλα τωρα, ξερω γω, μεσα στο φαραγγι, μεσα στο δασος, ειναι τοσο σημαντικο να καπνισετε?“ της λεω. Πρεπει παλι να κανω το μαλακα της υποθεσης αλλα τον κανω πολυ καλα, νομιζω οτι ειμαι φυσικο ταλεντο, δε χρειαζεται καν να παιξω το ρολο.
Ολη η παρεα της με στραβοκοιταει με ενα υφος „Καλα, τι θελεις τωρα ρε μαλακα? Αντε και γαμησου. Ενα τσιγαρακι εκανε η γυναικα. Τι πιο φυσιολογικο, να ’ουμε?“
Και οι υπολοιποι ασχετοι γυρω-γυρω δεν παιρνουν θεση. Στ’ αρχιδια τους ετσι κι αλλιως. Ο μαλακας βρεθηκε.
„Μα δεν απαγορευεται!“ Η γκομενα δε χανει την ψυχραιμια της.
„Συγνωμη, τι να απαγορευεται? Αυτονοητο δεν ειναι?“
„Δεν ειδα ταμπελα που να γραφει οτι απαγορευεται“ επιμενει.
Εγω ψαχνω να βρω την πουτανα την ταμπελα, και οχι μια αλλα χιλιαδες ταμπελες που να γραφουν με τεραστια γραμματα “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΩΡΗ ΚΑΡΙΟΛΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΑΜΩ!!!! NO SMOKING YOU FUCKING BIIIIIIITCH!!!!!!!!!!“ Αλλα δε βρισκω. Κοιταω δεξια αριστερα απεγνωσμενα, αλλα δεν υπαρχει τιποτα.
„Τελως παντων και ταμπελα να μην υπαρχει, νομιζω οτι ορισμενα πραγματα ειναι αυτονοητα. Καντε οτι νομιζετε.“ και τελειωνω.
Με γραφει στο μουνι της και συνεχιζει επιδεικτικα.
Πλησιαζω τον επομενο φυλακα του φαραγγιου.. „Καλα, δεν εχετε ταμπελες που να απαγορευουν το καπνισμα? Η καριολα εκει πισω καπνιζει. Δεν πας να της πεις κατι?“
„Τι να της πω? Αφου δεν απαγορευεται το καπνισμα!!!!!!!!!
Και αφου το καλοσκεφτηκα καταλαβα οτι ειναι πολυ σωστο, γιατι οπως ειναι γνωστο, η Ελλαδα ειναι δημοκρατικη χωρα και τα δικαωματα του καπνιστη ειναι ιδια με τα δικαιωματα του μη καπνιστη. Εμεις δεν ειμαστε αδερφατο οπως εχει πει και ο νομαρχης ουτε ρατσιστες να διαχωριζουμε καπνιστες και μη. Αυτα τα κανουν στις ξενερωτες χωρες. Εχουμε δημοκρατικες διαδικασιες και οταν η πλειοψηφια συμφωνει, τοτε παιρνεται και η αναλογη αποφαση. Αν σε εναν κλειστο χωρο οι καπνιστες ειναι πιο πολλοι απο τους μη, ε τοτε θα καπνισουμε. Σε ταξι, δημοσιες υπηρεσιες, εστιατορια, οπουδηποτε συμφωνει η πλειοψηφια, ακομα και σε μαιευτηρια. Βασικες αρχες της δημοκρατιας. Δημοκρατια σημαινει ενα προβατο και δυο λυκοι να ψηφιζουν τι φανε για μεσημεριανο. Απλα πραγματα.
Δε μπορουμε να καταπιεζουμε κανεναν, ουτε να τον κομπλεξαρουμε. Ειμαστε ολοι ισοι. Το ιδιο και με τους αναπηρους. Αυτα τα αδερφιστικα συστηματα με τις αναπηρικες θεσεις, χαμηλωμενα πεζοδρομια, ραμπες στα λεωφορεια και λοιπες αρχιδοπαπαριες που εχουν εφευρει οι λουγκρες της ΕΟΚ κομπλεξαρουν τους αναπηρους. Τους κανουν να αισθανονται προβληματικοι. Εμεις στην Ελλαδα που ειμαστε αλτρουιστες τους συμπεριφερομαστε σαν να ηταν σαν κι εμας. Ειναι και ιατρικως αποδεδειγμενο οτι λειτουργει θεραπευτικα. Περιμενει στη σταση ο αναπηρος, ερχεται το λεωφορειο, δεν εχει ραμπα. Ερχεται το επομενο, δεν εχει ουτε κι αυτο. Ερχεται μετα απο μιαμιση ωρα το αλλο, εχει ραμπα, αλλα ο οδηγος δεν την ανοιγει γιατι βαριεται να περιμενει, η γιατι τελειωνει η βαρδια και εχει ετοιμα τα γιουβαρλακια η γυναικα, η γιατι δε θελει να κομπλεξαρει τον αναπηρο και σηκωνεται και φευγει και πολυ καλα κανει. Στο τελος ο αναπηρος αγοραζει ενα SUV και κανει τη δουλεια του. Απλα και ομορφα.



Αυγουστος 1998, Κρητη.
Ο δρομος που κατεβαινει απο το Κουρταλιωτικο φαραγγι στον Πλακια ειναι γεματος ωραια στροφηλικια. Απο τη μια μερια θαλασσα, απο την αλλη βουνο. Και για να μην ειναι μονοτονος, οι Κρητικοι τον εχουν διακοσμησει καταλληλα. Χρωματιστες σακουλες σκουπιδιων, παλια ψυγεια, σκουριασμενα αυτοκινητα, διαλυμενα πλυντηρια,
πεταμενα παλια λαστιχα που χρησιμευουν σαν προστατευτικα αν τυχον και ξεφυγει κανα αυτοκινητο απο την πορεια του, και οτι αλλο γουσταρει ο ξενερωτος τουριστας για να απολαυσει τις διαδρομες στη λεβεντομανα Κρητη. Πρακτικος και ταυτοχρονα καλλιτεχνης και γουστοζικος λαος ο Κρητικος δεν τρεχει να πεταξει τις αντικες του, ουτε να τις πουλησει, αλλα τις τοποθετει σε εμφανη σημεια, ωστε να μπορει να τις θαυμαζει και ο καθε πικραμενος Ευρωπαιος που ερχεται απο τα ανηλιαγα μπουντρουμια της ξενερωτης χωρας του στη γη των παληκαριων (ποναν τα παληκαρια?). Φωτογραφιες δεν εχω να βαλω, αλλα ξερετε τι εννοω. Οσοι δεν εχετε δει ποτε κατι τετοιο ψαξτε λιγο στο ιντερνετ. Προτιμω να βαλω μια ωραια απο το Μπαλο.



Αυγουστος 2004, Αθηνα.

Η Ελλαδα αλλαζει. Η Ελλαδα μεγαλουργει. Σε λιγο ολοι οι ξενοι θα μας ζητανε συγνωμη και θα μας κανουνε τεμεναδες και τσιμπουκια. Το μετρο ερχεται στο Περιστερι! Και επειδη πρεπι να ειμαστε παντα πρωτοποροι και να μας θαυμαζουν ολοι οι βαρβαροι, φτιαξαμε στο Περιστερι τον πρωτο σταθμο μετρο παγκοσμιως με φυσικο φως!!!! Καυλωσατε ετσι?
Πραγματι, προκειμενου ο εντυπωσιασμενος, συγνωμη εκστασιασμενος επιβατης, περιμενοντας το μετρο να μπορει να απολαμβανει τον αττικο ηλιο (οταν βεβαια αυτος φαινεται μεσα απο το νεφος και την αιθαλομιχλη), οι πρωτοποροι Ελληνες αρχιτεκτονες, πολεοδομοι, μηχανικοι, εργολαβοι και πολιτικοι, εφτιαξαν ενα θαυμα αρχιτεκτονικης, διπλο μαλιστα!! Δυο τεραστιες τρυπες για να περναει το φως.
Στη φωτο η τρυπα του Αγ. Αντωνη (ακουγεται σαν προκλητικος τιτλος ασεβης πορνοταινιας, αλλα ειναι το αρχιτεκτονικο θαυμα του Περιστεριου. Διθυραμβικα αρθρα εχουν δημοσιευθει και στους New York Times μεταξυ αλλων.)

Οχι δεντρα, πρασιναδες, συντριβανια και αρχιδοπουτσες που κανουν σε ξενερωτες χωρες. Αλλα δυο μεγαλειωδεις τρυπες. Η απλοτητα της μεγαλοφυιας. Υπηρξαν ελαχιστοι που διαμαρτυρηθηκαν για την ελλειψη πρασινου, αλλα απομονωθηκαν γρηγορα απο την ευτυχως εξαιρετικα ευφυιεστατη πλειοψηφια με αποστομωτικα επιχειρηματα.
„Η προοδος (μετρο δηλαδη) η πρασιναδες και τα δυο μαζι δε γινονται“. (Γι’ αυτο αλλωστε ο μεσος ορος πρασινης εκτασης σε ολες τις ευρωπαικες μεγαλουπολεις ειναι γυρω στο 20% και στην Αθηνα γυρω στο 2%. Ειπαμε δεν ειμαστε αδερφες.)
Λογικα σκεφτομενος προτιμησα να γινει το μετρο για να το χρησιμοποιουν οι αλλοι και να μπορω εγω να κυκλοφορω πιο ανετα με το SUV μου. Σε τελικη αναλυση δεν ειμαστε αγελαδες, ουτε προβατα οπως οι Ευρωπαιοι. Τι να το κανουμε το πρασινο? Και εγενετω τρυπα. Και βεβαια ο δημαρχος Παχατουριδης που καθολου δεν ενδιαφερεται για την προβολη του, εκανε μια σεμνη τελετη με μουσικες και πυροτεχνηματα και εφτιαξε και ενα αγαλμα προς τιμην του. Εβαλε μεν την προτομη του πρωην δημαρχου Φωλοπουλου, αλλα εγραψε το ονομα του Φωλοπουλου με γραμματα ιδιου μεγεθους με τα δικα του, οποτε σε μερικα χρονια οταν θα εχει συνηθισει ο κοσμος τα δυο ονοματα θα σβησει του Φωλοπουλου και θα αφησει μονο το δικο του. Και στη Φαρμα των Ζωων του Οργουελ ετσι καναν τα γουρουνια, που κυβερνουσαν τη φαρμα, με αποτελεσμα τα υπολοιπα ζωα να ξεχναν και να δεχονται την καινουργια καταταση ωσαν να ητο ετσι εξαπανεκαθεν.



Αυγουστος 2004, Αθηνα.
Μια που ειπα για πυροτεχνηματα να θυμισω και τη γιορτη της Γιαννας στη Φιλοθεη με υψηλους καλεσμενους και απο κυβερνηση και απο αντιπολιτευση. Στη σεμνη αυτη γιορτη, επειδη εμεις οι Ελληνες ειμαστε πολυ φιλοτιμος λαος, και οταν το ριχνουμε εξω του δινουμε και καταλαβαινει σε αντιθεση με αλλους ξενερωτους λαους, ε ειπαν τα παιδια να ριξουν και κανα βεγγαλικο, να γουσταρουνε κιολας. Μερικα απο τα βεγγαλικα επεσαν στο δασακι της Φιλοθεης και το ψιλοεκαψαν σχεδον ολο. Εισαγγελεις, μπατσοι και δημοσιογραφοι δεν ασχοληθηκαν και πολυ με το θεμα, τι να κανουν αλλωστε, οι εργοδοτες τους διασκεδαζαν...
Ο Κωστακης και η Ντορα αποχωρησαν „εμφανως ενοχλημενοι, εκφραζοντας την απογοητευση τους“ οπως σχολιασαν οι εφημεριδες και τα καναλια της εποχης και το θεμα εκλεισε και ξεχαστηκε γρηγορα απο τα υπολοιπα ζωα, οπως συνεβαινε και στη φαρμα. Να υποθεσω οτι οταν συλληφθουν οι εμπρηστες οι οποιοι ειναι οι Πασοκοι η Τουρκοι πρακτορες η Σκοπιανοι η Αλβανοι η Αραβες τρομοκρατες, αλλα σε καμια περιπτωση Ελληνες, δε θα οδηγηθουν στον Εισαγγελεα (ο οποιος ετσι κι αλλιως θα βρισκεται σε διακοπες στο νομιμοποιημενο αυθαιρετο του στα λεγομενα „Δικαστικα“ την πρωην δασικη περιοχη του Μαραθωνα), αλλα στον πρωθυπουργο και την υπουργο εξωτερικων, οι οποιοι „εμφανως ενοχλημενοι, θα τους εκφρασουν την απογοητευση τους“ και θα τους κλασουν τα ουμπαλα.

Ετσι πρεπει να κανουμε στην οικολογικη μας χωρα, γιατι οτι και να λεμε ειμαστε οικολογικος λαος. Δεν πεταμε σκουπιδια πουθενα, τα δαση ειναι τελεια, οι παραλιες ειναι πεντακαθαρες (σκεπαζουμε τη βρωμικη σκονισμενη και ανθυγιεινη αμμο με αποτσιγαρα, σακουλες, πλαστικα μπουκαλια και μεταχειρισμενες καποτες για να κανουμε τη γη πιο γονιμη σαφως), κυκλοφορουμε με τα ποδια, με τα ποδηλατα και με τα ΜΜΜ, οι πολεις μας ειναι οικιστικα και αισθητικα υποδειγματα. Και για του λογου το αληθες παραθετω και οπτικες μαρτυριες απο την σκλαβωμενη πολη και το πως την εχουν καταστρεψει οι βαρβαροι τριτοκοσμικοι αγροικοι γειτονες. Δε βαζω φωτογραφιες απο Φρανκφουρτη γιατι θα μελανχολησετε... Ας συγκριθουμε με κατι πιο κοντινο.
Για να μη μπερδευτειτε:
Αθηνα

Πολη

Αθηνα

Πολη

Αθηνα

Πολη



P.S. 1
Αξιζουν παρα πολλα συγχαρητηρια στο φωστηρα επικοινωνιακο συμβουλο του Κωστακη που ειχε την ιδεα της „Ασυμμετρη απειλης“. Ειχα πολλα χρονια να ακουσω τετοια καυλα-λεξη (βαρεσα απειρες μαλακιες για παρτη της). „Ασυμμετρη απειλη“!! Θα μπορουσε να ειναι και „ασυλληπτη απειλη“ η ακομα και „ασουμπαλη αδερφη“.
Δεν την ειχα ξανακουσει κιολας μια κι δεν εκανα πεζικο, αλλα ναυτικο και κατα τη διαρκεια της ενδοξης θητειας μου δεν εκανα τακτικες ανορθοδοξου πολεμου. Βεβαια αντι γιαυτο εκανα 4 ηρωικα ταξιδια με το πλοιο. Ενα πηγαινε-ελα στη Μυκονο με το „Παναγια Τηνου“ και ενα πηγαινε-ελα Παρο με το „Παναγια Εκατονταπυλιανη“. Εκτος απο οικολογοι ειμαστε και πιστος λαος τρομαρα μας...


P.S.2
Και μην ξεχασετε να ψηφισετε τον Κωστακη η το Γιωργακη στις 16...
Η μονη λυση ειναι Καρατζαφερης Πρωθυπουργος, Λιακοπουλος Προεδρος.
Τουλαχιστον θα διωξουν τους Αλβανους που ειναι η αιτια ολων των κακων στην Ελλαδα.
Και μετα τους Πακιστανους που θελουν και τζαμι.
Και θα παρουμε και την Πολη για να τη σουλουπωσουμε λιγο.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Σικελια VΙΙ - Cefalu, Gole Alcantara

Cefalú
Οι Αρχαιοι ημων προγονοι ονομαζαν την Cefalú Κεφαλοιδιον γιατι απο μακρυα ο βραχος μοιαζει με ανθρωπινο κεφαλι.






Η παραλια της πολης "Lungomare"


Εδω εχει γυριστει η σκηνη του θερινου σινεμα διπλα στη θαλασσα στο Cinema Paradiso του Tornatore




Το αξιοθεατο της πολης οπως και καθε αξιοπρεπους πολης της Ιταλιας ειναι το Duomo.
Χτιστηκε απο τους Νορμανδους το 1063.





Ο Χριστος Παντοκρατωρ


Ο Γιωργος Μυξοκλαπτωρ




Gole Alcantara
Αναμεσα στην Αιτνα και την Ταορμινα βρισκεται το φαραγγι (ουτε της Σαμαριας, ουτε της Παπαριας) Gole Alcantara.







Το φαραγγι σχηματιστηκε απο πετρωμενη λαβα, που ασυμμετρα απειλητικη κατεβηκε την πλαγια της Αιτνας και παγωσε απο το φοβο της μπροστα στη συγκλονιστικη θεα της πανετοιμης κυβερνησης της Σικελιας και του αποφασισμενου να πολεμησει μεχρι τελικης πτωσεως υπουργου Βυρωνα του Σικελου.
Πιο συγκεκριμενα η λαβα πετρωσε και ετσι δημιουργηθηκε το φαραγγι που βλεπετε.
Ο Βυρων δηλωσε: "Μπορει να καηκαν εκατονταδες ανθρωποι, χιλαδες ζωα, εκατομμυρια στρεμματα, αλλα σωσαμε τη θαλασσα. Μεγαλη επιτυχια. Ξαναψηφιστε μας!"













Η εισοδος του φαραγγιου βρισκεται στο κτιριο που βλεπετε στην κορυφη του λοφου.
Απο κει κατεβαινεις η με σκαλα η με το ασανσερ, αφου πληρωσεις την εισοδο εννοειται.






Αυτο ηταν και το τελευταιο επεισοδιο της Σικελικης σειρας.
Μη χαιρεστε ομως, θα επανερθω δριμυτερος.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Σικελια VI - Ταορμινα

(Το ξεκινησα τον Αυγουστο, αλλα εν μεσω εκλογων, πυρκαγιων, ασυμμετρων απειλων και αλλων κουλων, καταφερα να το τελειωσω τωρα)

Την Ταορμινα θα τη θυμαστε σιγουρα οσοι εχετε δει το „Απεραντο Γαλαζιο“.

Οχι δεν εννοω τον προηγουμενο (ουτε τον επερχομενο) εκλογικο θριαμβο της ΝΔ και την επελαση των γαλαζιων παιδιων (τα δικα μας παιδια, που λεει ο Κωστακης) στις δημοσιες υπηρεσιες προκειμενου να (ανα)καταλαβουν τις θεσεις που ειχε μοιρασει το Πασοκ στα πρασινα παιδια (τα δικα μας παιδια, που λεει ο Γιωργακης).

Εννοοω την ταινια του Luc Besson με το Jean-Marc Barr, το Jean Reno, και τον Αντρεα Βουτσινα (Συυυυυυκααααα!!) που εχει γυριστει σε Κυανη Ακτη, Ταορμινα και Αμοργο (κατα σειρα εμφανισεως).

Η Ταορμινα βρισκεται στην ανατολικη μερια της Σικελιας, στο Ιονιο. Η Ιονια οδος δεν προβλεπεται να περασει απο κει, γιαυτο και δεν υπαρχει σοβαρος κινδυνος πυρκαγιας. Δε μας εφταναν τα σεναρια με Σκοπιανους-Τουρκους-Αλβανους-Βουλγαρους πρακτορες, τωρα πλακωσαν τα σεναρια της Ιονιας Οδου. Να λεμε και την αληθεια εχω κι εγω εντοπισει Τουρκους πρακτορες που βγαινουν τις νυχτες και γεμισουν τις παραλιες με γοπες (οχι το συμπαθες ψαρι) και πλαστικες σακουλες. Ασε που μονο το ονομα του πρωθυπουργου "Καραμαν Αλη Πασα" με βαζει σε υποψιες.
Παντως μην ανησυχειτε, εχω πολυ καλες πληροφοριες απο εναν (πισω)κολητο μου που δουλευει στη CIA, οτι τις εκλογες θα τις κερδισει δεξιο κομμα (δηλαδη η το ΠΑΣΟΚ η η ΝΔ), αλλα μπορει να μη βγει αυτοδυναμο και θα αναγκαστει να συγκυβερνησει με ενα ακροδεξιο κομμα (δηλαδη η το ΛΑΟΣ η το αλλο το Παπαθεμελιαρικο η το ΚΚΕ). Θα εχουμε δηλαδη ενα συνασπισμο δεξιας/ακροδεξιας κυβερνησης, η οποια ειναι και αυτη που μας ταιριαζει στο DNA μας, που ως γνωστο ειναι το ανωτεροτερο του ηλιακου συστηματος.
Θυμαμαι μια παλια συνεντευξη του Jean-Marie Le Pen στο Θαναση Λαλα που γεννηθηκε φιλοσοφος, αλλα ο θεος (και αυτη η πουτανα η ζωη) τον εκανε δημοσιογραφο. Ρωταει λοιπον ο φιλοσοφος:
"Πιστευετε οτι μπορει να υπαρξει στην Ελλαδα ενα εθνικιστικο κομμα?"
"Δε νομιζω", λεει ο Le Pen "γιατι στην Ελλαδα ολα τα κομματα ειναι εθνικιστικα συμπεριλαμβανομενου και του ΚΚΕ!!!".
Και ο αρχηγος της εθνικης (ξερετε, ο ανθρωπος-στυση) αμεσως μετα το θριαμβο της Πορτογαλιας δηλωσε:
"Σημερα αποδειχτηκε οτι το μεγαλυτερο δωρο που μπορει να κανει ο Θεος στον ανθρωπο, ειναι η ελληνικη ψυχη!".
Μεγαλε Θοδωρη, απο το στομα μας το πηρες.

Παμε λοιπον μια Σικελια να ξεκαυλωσουμε.

Οδηγωντας πανω απο τη Messina

Απεναντι η στερεα Ιταλια, συγκεκριμενα η Calabria.
Αν δε σας λεει τιποτα, να σας θυμισω την εκφραση "Αρχιδια καλαβρεζικα", απο κει εχει βγει.

Ο Γιωργακης με θεα το Ιονιο






Στο βαθος (τον παιρνετε με παθος) η Ταορμινα





Ταορμινα & Ναξος
Η πολη πανω στο βουνο κατοικηθηκε πρωτη φορα το 1.300 π.Χ. απο τους Σικουλιους (που εδωσαν και το ονομα στη Σικελια). Το 735 π.Χ. οι Χαλκιδεις, που ειχαν βαρεθει να πινουν ολη μερα ουζο στη Δροσια και να πνιγουν το νταλκα τους στον Ιπποκαμπο και τα αλλα σκυλαδικα των Αλυκων, αποικησαν την παραλια και ονομασαν την πολη Ναξο. Σικουλιοι και Ναξιοι τα πηγαιναν καλα μεχρι που ο Διονυσιος, ο τυρανος των Συρακουσσων, οσμιστηκε οτι αποτελουν ασυμμετρη απειλη και τους κατεστρεψε την πολη. Οι Ναξιοι, που ηταν Χαλκιδεοι, βρηκαν καταφυγιο στην πολη των Σικουλιων στο βουνο "Ταυρος", ονομασαν την πολη "Ταυρομενειον" (εξ' ου και το Ταορμινα) και σιγα σιγα την εξελληνισαν, δηλαδη εκαψαν το πρασινο, χτισαν μαιζονετες, γεμισαν την πολη καρα, και εκαναν το καπνισμα υποχρεωτικο στα σχολεια, μαζι με το μαθημα των θρησκευτικων.

The name dispute
Ενα σημαντικο εθνικο θεμα που εχει προκυψει, και το νεο βιβλιο της ιστοριας το αποκρυπτει επιδεικτικα, ειναι το γεγονος οτι η πολη σημερα ονοαζεται Giardini-Naxos.
Αυτα τα πραγματα ειναι ανεπιτρεπτα και ακρως ανθελληνικα.
Λοιπον μακαροναδες, ακουστε καλα.
Η αλλαζετε το ονομα της πολης σε ΠΧΑΝ (Πρωην Χαλκιδαικη Αποικια της Ναξου)
η σας στελνουμε καπακι Παπαθεμελη-Καρατζαφερη να καθαρισουν.
Δε μπορειτε να καπηλευστε την ιστορια της Ναξου, του μεγαλυτερου νησιου των Κυκλαδων επειδη εσεις δεν εχετε δικη σας.
Θα μου πειτε τωρα τι σχεση εχει η Ναξος (το νησι) με τη Ναξο (των Χαλκιδαιων).
Γιατι μηπως εχουν σχεση οι Μακεδονες (οι δικοι μας) με τη Μακεδονια? Το 90% ειναι προσφυγες απο τη Μικρα Ασια. (Ωχ, ελπιζω να μη με διαβαζει ο νομαρχης και μου κοψει την επιχορηγηση.)

Αποψη της πολης απο το Castelmola




Στο βαθος ο κολπος του Giardini Naxos



Το Castelmola


Χαιμαλια στην πολη



Η οδος Corso Umberto, ο κεντρικος (πεζοδρομος)






Το εστιατοριο Granduca



Η κεντρικη πλατεια





Το cafe Wunderbar



Πολυ piase-colo καφε με θεα την Αιτνα, τον Κολπο του Giardini-Naxos
και την εκκλησια San Giuseppe.



Το Duomo και η Piazza Duomo



















Στην εισοδο της πολης ο δρομος σε παει στο μεγαλυτερο αξιοθεατο,
το Teatro Greco





Το πιο εντυπωσιακο ελληνικο θεατρο στον κοσμο...


... με θεα τον κολπο ...


... και την Αιτνα.


Απο την πισω πλευρα φαινεται το Letojanni (εκει μειναμε)...


... το στενο της Messina και η Calabria.


Καπου φαινεται και η Roccalumera. (Cinzia για σενα, ευχαριστουμε για τη βοηθεια)


Η Ιsola Bella






Η Ταορμινα απο το θεατρο


Μπροστα μας ακριβως, το Grand Hotel Timeo.




Βραδυνο στο Granduca





To Granduca χωριζεται σε Ristorante και Pizzeria.
Το Ristorante ειναι ακριβουτσικο και τιγκα.
Η Pizzeria δεν ειναι ποτε γεματη, και ειναι πολυ φθηνη. Και το φαι σουπερ!


Συναυλια στην κεντρικη πλατεια.


Απο τη Zafferana Etnea, μια κωμοπολη στις πλαγιες της Αιτνας, η μπαντα που παιζει τα παντα. Καταπληκτικοι ερασιτεχνες μουσικοι τελειωσαν τη συναυλια τους με ενα αφιερωμα στον "Grande Maestro" (οπως τον ανεφερε ο μαεστρος της ορχηστρας) Ennio Morricone.



Η Zafferana Etnea εχει 9.000 κατοικους και μια ορχηστρα.
Η Ανω Μακρυμουνιτσα ποσες ορχηστρες εχει?
Μαλον καμια, απο καφετεριες ομως...
Αλλα ειπαμε, εμεις ειμαστε γλεντζεδες, δεν ειμαστε λουγκρες.




Και μην ξεχασετε να διαλεξετε την Κυριακη.
Τι Δεξια θελετε? Γαλαζια η Πρασινη?