Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Salzbug GRE-ESP: Δε σταματω να τραγουδω ποτε!

Η Ισπανια μολις περασε στον τελικο κι εγω ακομα δεν ανεβασα τις φωτογραφιες απο τον αγωνα με την Ισπανια αν και περασε ηδη μια βδομαδα. Sorry για την καθυστερηση αλλα εχω πηξει στη δουλεια και στα ταξιδια. Παρτε λοιπον!
Πεταξα την ημερα του αγωνα απο Φρανκφουρτη για Linz πολυ αγχωμενος, οχι για τη μπαλα, αφου ειχαμε παρει πουλο ηδη, αλλα για διαφορα αλλα θεματα και χωρις πολλη διαθεση για χαβαλε. Στο αεροδρομιο του Linz βγηκαμε απο το αεροπλανο περπατωντας και ολοι χαζευαν το Ильюшин (Ilyushin) που περιμενε στο διαδρομο.
Το shutle-bus του αεροδρομιου θα μας πηγαινε στον επομενο σιδηροδρομικο σταθμο για να παρουμε το τραινο για Salzburg, αλλα τελικα ο Ινδος οδηγος χωρις πολλη προσπαθεια πειστηκε να μας παει μεχρι το κεντρο του Linz.
Το Linz βρισκεται στην Αυστρια, περιπου 130 χιλιομετρα ανατολικα του Salzburg. Στα ελληνικα μπερδευεται πολυ συχνα με το Leeds, μια και τα δυο τα γραφουμε Λιντς και τα προφερουμε ομοια, ενω στις περισσοτερες γλωσσες ακουγεται διαφορετικα. Τελως παντων, δεν αξιζει καν τον κοπο να ασχολουμαστε με το εν λογω θεμα γιατι μια μικρη βολτα στο Linz απεδειξε οτι η πολη ειναι το ιδιο αδιαφορη οπως και η συνονοματη της (στα ελληνικα) της Αγγλιας. Μερικα κλασσικα αυστριακογερμανικα κτιρια...

...ξυλοποδαροι...

...μια βαρετη πλατεια...


...ποταμι με εκκλησια στην κορφη του λοφου...

...και ωραια σοκακια, σπιτακια, σκατακια...

...κηπακια με αγαλματακια...

...κι αλλα εκκλησακια...

...και βουρ για Salzburg!

Οπου και καταλυσαμε στο 4 αστερων (κοψε κατι) αλεπουδακι "Zum jungen Fuchs".

Απο κατω ακριβως 2 μαγαζια με döner kebab για ξελιγωμενους Ελληναρες και Ισπανους.


Ο Ελληναρας ομως παρακατω (ο Μαριος) δε μασαει και κανει ολο το δρομο μπλε (μαρεν με βουλες).

Και αμα-λαχει βγαζει και ορχηστρα εξω να παιξει το Zorba the Grieche, drigi-drigi-mana-mou!

Και μολις βγηκαμε στην παλια πολη μπηκαμε σε μια τεραστια γιορτη με Ελληνες, Ισπανους αλλα και πολλους αλλους ασχετους.

Στη δε FanZone γινοταν το γνωστο Ελα-να-δεις! Οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους.









Ο Ζαχοπουλος ειναι μια χαρα και ειναι στο Salzburg. Ο "καταλληλοτερος" που ειναι ομως?







Και ο Manolo, διασημοτερος οπαδος στον κοσμο. Τον ειδα πρωτη φορα στην τηλεοραση το καλοκαιρι του '82 στο Mundial της Ισπανιας. Απο τοτε τον ειχα δει απειρες φορες στην τηλορα. Στο Salzburg ομως τον ειδα live μπροστα μου!!!

Τον ειχαν ανεβασει σε εναν ψευτικο ταυρο με τα χρωματα της Ισπανιας και τον εσερναν μεσα στην πολη...

...ενω απο πισω ακολουθουσε η ορχηστρα του (?)



Περασε μπροστα απο το σπιτι που γεννηθηκε ο Mozart...
... και καποια στιγμη εβγαλε και το φλασκι του να πιει κοκκινο κρασι και το ηπιε μονορουφι...
...μεσα σε αποθεωση απο Ισπανους και Ελληνες.
Ο Ελληναρας με σφιγμενη τη γροθια γιατι μου θυμιζει το Χαρρυ Κλυν?



Περασαμε μπροστα απο το αρχειο Herbert von Karajan.

Ελληνας απο την Κοζανη ο Καραγιαννης, ο παππους του Καραγιαν. Χωρις πλακα!


Ναι στα σπορ! Οχι στη βια! Οπως ακριβως και στην Ελλαδα....

Και μια βολτα στον Salzach, πηγαινοντας για σταθμο να παραλαβουμε το Γιαννη και να πουλησουμε τα 2 εισιτηρια που μας ειχαν απομεινει. Η απογοητευση ηταν μεγαλη και ολοι πουλαγαν εισιτηρια σε πολυ χαμηλοτερη τιμη απο την κανονικη.







Το Mozarteum

To Σπιτι της Ρωσιας


Και ο Γιαννης με τους δυο πιτωμενομαστουρωμενους Αυστριακους που τους γλυτωσε απο του μπατσου τα δοντια οταν μπηκαν στο βαγονι του να στριψουν το τσιγαρο με το χορταρακι της ευτυχιας, αλλα μεσα στην τρελη χαρα , ουτε που πηραν χαμπαρι τους μπατσους που εκαναν ντου στο βαγονι. Τους πηρε ομως ο Γιαννης και τους εκρυψε το μισο πραμα στο καθισμα και το αλλο μισο το σκεπασε με ενα μπουκαλι. Ουτε οι μπατσοι το πηραν χαμπαρι αλλα ουτε και οι Αυστριακοι! Μετα τον ειχαν στα ωπα-ωπα το Γιαννη! Οι Αυστριακοι, οχι οι μπατσοι!

Επιστροφη στην πολη μεσα απο τους κηπους του Mirabell οπου εκτος του οτι γυριστηκε η Μελωδια της Ευτυχιας (οχι αυτης των Αυστριακων στο τραινο, του Sound of Music εννοω), εδω γεννηθηκε και ο Otto της Βαυαριας. Ο Οθων ντε! Ο πρωτος βασιλιας μας!

Εδω γεννηθηκε ο Οθων και εδω μας πεθανε ο Otto... Τον πουστη αυτον... Αν μπορουσε να βαλει το Χατζηπαναγη και τον Αναστοπουλο, θα τους εβαζε!






Εδω η Σου-Λι που εκανε ενα τρομερο λαθος και αντι να φερει τη ντοπα στα παιδια για να δοξασουν την ελληνικη ψυχη και λεβεντια, τους εβαλε καταπραυντικα στην παραγγελια γιαυτο σερνοντουσαν 3 συνεχομενα παιχνιδια. Ετσι ειναι οι κουφαλες οι ανθελληνες. Πανε να μας τη φερουν με βρωμικα κολπα...



Κι αλλο σπιτι του Mozart. Ειχε κανει καριερα στο Real Estate φαινεται.

Και οι οπαδοι του Θιβετ στο EURO. Αν παιζει η Τουρκια, ο Ισραηλ και το Καζαχσταν στην Ευρωπη γιατι να μην παιζει και το Θιβετ δηλαδη?






Και ξανα ο Μανολο με την ορχηστρα του να παιρνουν σβαρνα τα σοκακια.





Το maricon μπερδεψε το Salzburg με την Τηλο και εξαγριωσε τη θεοσεβουμενη Αυστριακη.

- "Να σου δωσω ενα χαστουκι παλιοντιγκινταγκα! Που μολυνεις τα ιερα χωματα της πατριδας του Αδολφου με τα τακουνια σου!!! Να σηκωθεις να πας στην Τηλο"


Επιτελους και ενας τολμηρος δημοσιογραφος που τολμησε να κανει αναλυση του καζου της Εθνικης μας. Νομιζω πως ηταν Γιαπωνεζος και τον ελεγαν Yakumato.

O Ισπανος παιζει κιθαρα, ο Ελληναρας λιαζει τ' αρχιδια του και ο αλλος Ισπανος βιντεοσκοπει...

το γιο του Collina.


Reconquista, λεγεται η ανα-ακαταληψη της αραβικης Ισπανιας απο τους Ισπανους. Εδω μας πηραν το μπαλκονι. Εφυγαν αραγε οι Ελληναρες οικειοθελως η μας εκαναν κανα δωρακι οι misadoros? Ειναι ισπανικη η Siemens?


Απιστευτος τυπος με φωτογραφια της Ελληνιδας βασιλισσας της Ισπανιας.


Και μερικοι χουλιγκανς αρτι αφιχθηντες απο Αθηνα.

- "Λεω να φαω ενα παγωτακι γιατι ολα τα αλλα θελουν μασημα... Ας μη φαω και πολυ βαρια μπας και με βαλει αλλαγη ο Otto στο δευτερο..."

Πολυ στριμωξιδι αλλα και γελιο στο λεωφορειο με τους Ισπανους. Τιγκα σα σαρδελλες, να τραγουδαν οι Ισπανοι το "Eviiiiva Espana". Ενας Ισπανος, συγκεκριμενα ο τυπος που εχει ανεβει στον ταυρο πισω απο το Μανολο παραπανω, αρχισε να διαβαζει τις γερμανικες επιγραφες του λεωφορειου σε χιτλερικο τονο με ισπανικη προφορα. Μιλαμε για πολυ γελιο.

Η αναλογια Ισπανων με Ελληνες στο λεωφορειο ηταν 1 προς 10. Παρολαυτα οταν ξεκινουσαμε κι εμεις να τραγουδαμε, εκαναν ησυχια και μας αφηναν να τελειωσουμε το χαβαλε. Πολυ ωραιοι τυποι. Στον τελικο ειμαι Ισπανια, παρολο που δεν τους γουσταρα ποτε!

Και φτανουμε επιτελους εξω απο το γηπεδο. Στο Σπιτι των Ελληνων, αν και δε νομιζω να θελει μεταφραση.


Απιστευτοι τυποι που τους ξαναειδαμε το βραδυ μετα τον αγωνα στην πολη. Ο μπροστα εχει βαλει ενα κουκλακι-ποντικι-ξερωγωτι στο βρακι του. Το βραδυ που τον ξαναειδαμε, ο τυπος ειχε γινει τιρλα στα ξυδια, του ειχε χαλαρωσει το σωβρακο και του κρεμοτανε εξω το ενα αρχιδι. Ειδαμε και cojones!

Και οι νεαροι φιλαθλοι της Ισπανιας


Το σημειο με τους περισοτερους Ελληνες ηταν η οθονη που εδειχνε στιγμιοτυπα απο τον τελικο της Λισσαβωνας. Περασμενα μεγαλεια...

Γιαννακοπουτσος?


Και η ουρα για να μπουμε στο γηπεδο

Ολα αυτα απαγορευονται! Και τα οπλα ρε γαμωτο? Στο πρωτο παιχνιδ μου ειχανε κανει κομπλα και θελαν να μου παρουν τη μεγαλη καμερα. Τελικα την εβαλα μεσα απο αλλη εισοδο.

Σ' αυτο το παιχνιδι πηρα τη μικρη καμερα και εντυπωσιαστηκα γιατι ειχα ξεχασει ποσο καλες φωτογραφιες βγαζει (οταν εχει καλο φως).

Και μεσα στην ελληνικη εξεδρα!

Πρωτη φορα πηραμε τη μαχη της κερκιδας. "Δε θα παρεις κυπελο ποτε! Ισπανε, Ισπανε-ε-ε!"



Ο πιο μικρος οπαδος μας!


Ακου γοριλακια?!?!?!??!

Διαβαστε πισω: "Γοριλακι μου εγω δεν εχει σουβλακι?" "Παρε ΤΗΛ 941 941" "Χειροποιητο... Καρβουνο... Λαδοκολα..." Απο που ειναι αραγε τα φιλαρακια??? Αντε να σε δωσω λιγο βοηθεια. Το νουμερο ξεκιναει με 2310. Ακομα?




Τα πανυγηρια απο το γκολ του Αχρηστεα. Ουτε τελικο να παιζαμε.
"Και τι ζηταω? Τι ζηταω? Ενα γκολακι στον παραδεισο να παω!"
Μαχαιριτσας


Στο ημιχρονο βαρεθηκα τα νταμαρια και κατεβηκα κατω στους uga-uga.






O Moυρατ της υπομονης. Εκανε μια ωρα να μας φτιαξει 3 κεμπαμπια...

Πως ξεχωριζεις τον Ελληναρα? Οδηγαει SUV και περναει μεσα απο τον πεζοδρομο!






Και μεσω Αλπεων και Μοναχου...
...επιστροφη στην Αθηνα.
Θεα απο το St. George και ονειρα θερινης νυκτος!

Δεν ξενερωνω!
Δεν ειμαι down!
Ραντεβου-Ραντεβου στο Cape Town!