Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Acropolis museum

Το bing (http://www.bing.com/) ειναι το αντιστοιχο google της Microsoft. Εχει ενα καταπληκτικο service στο maps http://www.bing.com/maps/ που εκτος απο δορυφορικη εικονα εχει και bird's view. Παιξτε λιγο....
Η εικονα ειναι απο το μουσειο της Ακροπολης, στο οποιο πηγα 15Αυγουστο. Ξεκινησα σα γνησιος ξενερωτος Αμερικανοτουριστας να παω να δω αυτο που οι Αθηναιοι δεν πανε να δουνε, γιατι καποτε θα πανε μωρε... Τι να βιαζομαστε τωρα?
Μεσα στο λιοπυρι της αδειας (οχι και τοσο αδειας τελικα) Αυγουστιατικης Αθηνας, πηγαμε με το Μετρο. Ακομα και ο σταθμος του Μετρο ειναι αξιος επισκεψης.

Και η Διονυσιου Αρεοπαγιτου ειναι ο ωραιοτερος δρομος στην Αθηνα (και απο τους ωραιοτερους στην Ευρωπη) για μια βολτα χωρις τη γνωστη φασαρια της Αθηνας. Αρκει να μην περναει κανας μαλακας με μηχανακι, κανα delivery boy, κανας μπατσος με μηχανη η αυτοκινητο και να μην εχουν γεμισει τον πεζοδρομα τα γνωστα SUV των χλιδατων σεμνοταπεινων πολιτικολαμογιων και επιχειρηματιων που πανε στο Ηρωδειο η χλαπακιαζουν στο Zonar's.







Οι γυαλινες πλακες που καθρεφτιζουν ειναι διαφανεις για να φαινεται η ανασκαφη απο κατω.


Για να μπεις μεσα στο Μουσειο υπαρχουν πολυ αυστηρα μετρα. Μπαινοντας απο την εισοδο περνας απο μεταλλικο ανιχνευτη οπως στο αεροδρομιο. Υγρα παντως δεν απαγορευονται. Αν δε γουσταρεις να σε ελεγξουν, μπαινεις απο τη διπλανη πορτα που ειναι η εξοδος.

Απο κει μπηκα εγω, οχι γιατι δε γουσταρα τον ελεγχο (οχι οτι τον γουσταρα δηλαδη), αλλα απλα μπηκα κατα λαθος. Ουδεις με σταματησε βεβαια. Ωχ αδερφε!


Τα εισιτηρια εχουν ακομα και μεχρι το τελος της χρονιας 1 ευρωπουλο.

Πριν την εισοδο στο μουσειο, βλεπεις τα διδυμα αγαλματα στο βαθος. Ακριβως δεξια απο την εισοδο, ενας συνδυασμος οθονων, προβαλλει το γνωστο αντιχριστιανικο βιντεακι του Γαβρα που δειχνει τις σκηνες της υποτιθεμενης λεηλασιας του ναου απο Πρωτοχριστιανους και προκαλεσε τη δικαιολογημενη αντιδραση της πολυαγαπημενης μας εκκλησιας, δυστυχως δεν πετσοκοφτηκε προς απογοητευση των ελληνορθοδοξων πατριωτων Γερμανοτσολιαδων που δεν ανεχονται προσβολες του Εθνους και της Θρησκειας.

Μετα απο παρεμβασεις Ελβετοψυχων Αμερικανοδουλων Σκοπιανοεβραιων Τσιπροαλαβανων η σκηνη (οπως βλεπετε) ξαναμπηκε στο κατα τα αλλα καταπληκτικο βιντεακι με την ιστορια του ναου.
Στην ακριβως επομενη σκηνη, αναπλαθεται η περιοδος που ο Παρθενωνας ειχε μετατραπει και σε ναο της Παναγιας της Αθηνιωτισσας , παντα μεσα στα πλαισια του Ελληνορθοδοξου πολιτισμου.Δυστυχως δεν κρατησε πολυ η μετατροπη και ο χριστιανικος ναος μετατραπηκε σε τζαμι.Μηπως πρεπει ο Καρατζαφερης να τροποποιησει λιγο τον εθνικοχριστιανικο αγωνα του και αντι να απαιτησει να βγει η σκηνη απο το βιντεακι, να ζητησει προτιμοτερα τη μετατροπη του Παρθενωνα ξανα σε εκκλησια?

Τελος παντων, αποφασισαμε να μπουμε στον κυριο χωρο του μουσειου περνωντας απο τη high tech εισοδο. Εγω εντυπωσιασμενος εβγαλα την καμερα αλλα δεν προλαβα να χαρω πολυ. Απο τη μια η γκρινια της γυναικως να προσεχω τα παιδια μην κατεβασουν κανενα αγαλμα. Απο την αλλη ο τυποςπου πεταχτηκε μπροστα μου φωναζοντας "Sir! No pictures allowed!!!".
"Απαγορευονται???"
"Βεβαια!"
"ΟΚ... Δεν ειδα καμια ταμπελα.... Οχι οτι δε σας πιστευω δηλαδη! Γιατι ομως?"
"Ε, την πρωτη βδομαδα το επιτρεπαμε, αλλα οι τουριστες δεν το σεβαστηκαν."
"Δηλαδη? Δεν εβγαζαν καμμια φωτογραφια?"
"Οχι, προσπαθουσαν να βγαλουν συνεχεια ασεμνες."
"Τι δηλαδη? Χαιδευανε τις πουτσες απο τα αγαλματα???"
"Ε? Εεεεε, γενικα ασεμνες. Οτι μπορειτε να φανταστειτε!"
"Επειδη η φαντασια μου ειναι λιγο αχαλινωτη, μηπως εχετε κανα παραδειγματακι?"
"Sorry! No pictures allowed!!!" φωναξε και ορμηξε στον επομενο παραβατη-φωτογραφο.

Πως να ηταν αραγε τα ασεμνα σκηνικα? Αρχισα να φανταζομαι ορδες χοντρων σεξουαλικα πεινασμενων Αμερικανιδων (που ως γνωστο ειναι ολες πουτανες, οπως ολες δηλαδη οι γυναικες εκτος απο τη γιαγια μας, τη μανα μας και την αδερφη μας) να τραβανε σα λυσασμενες τα ενδοξα αρχαιοελληνικα μαρμαρινα πεη και να φωτογραφιζονται εκστασιασμενες με την ψωλη στο χερι. Τελικα τα πορνοσεναρια που εφτιαχνε το διεστραμμενο μυαλο μου σταματησαν γρηγορα γιατι το μονο λυσασμενο ον στο μουσειο ηταν η Αννα, που ετρεχε πανω κατω και κρυβοταν πισω απο τα αγαλματα. "Ελα δω μωρη! Τετοια βλεπουν οι φυλακες και αρχιζουν οι απαγορευσεις." Τελικα τα μουσεια δεν ειναι τοσο ενδιαφεροντα για διχρονα. Για διχρονα παιδια εννοω, οχι μηχανακια, αν και καμμια φορα τα πρωτα ειναι πιο θορυβωδη απο τα δευτερα.





Η οροφη του χωρου ειναι απο γυαλι και βλεπεις τα ποδια των επισκεπτων του πανω οροφου και τα στριγκακια των σεξουαλικα πεινασμενων τουριστριων. Αν φορανε. Oι πουτανες οι ασεμνες!


Γενικα το μουσειο απο ολες τις αποψεις ειναι καταπληκτικο!
Φτασαμε και στην καφετερια του μουσειου για να απολαυσουμε τη θεα. Απο τις πιο ωραιες καφετεριες που εχω δει.



Θα πιω λεω τωρα μια φραπεδουμπα η εναν παγωμενο καπουτσινο. Και 5-6 ευρω να εχει αντι για 3,5-4,5 που εχει εξω, τα αξιζει τα λεφτα του. Ηταν και απογευματακι, η ωρα του καφε δηλαδη. Ξερετε ποσο ειχε ο freddo? 2,20€!!! Δεν το πιστευα! Σκεφτηκα προς στιγμη μηπως δεν ημουν στην Ελλαδα. Ολα καθαρα! Ολα φθηνα! Ολα περιποιημενα!

Πηγα στο μπαρ. "Θα μου φτιαξετε εναν freddo?"
"Πρεπει να κατσετε και να παραγεγειλετε!" Πηγα εξω.
"Μπορω να παραγγειλω εναν freddo?" λεω στο σερβιτορο.
"Πρεπει να κατσετε!"
"Δεν εχει θεση. Αλλα και παλι προτιμω να τον πιω εκει στο πεζουλι στον ηλιο παρα στη σκια!"
"Πρεπει να κατσετε! Δε μπορω να σας σερβιρω στα ορθια."
"Γιατι?"
"Τι γιατι? Δεν ξερετε?". Πολυ μου αρεσει παντα αυτη η ερωτηση και αντιστοιχο βλεμμα ("καλα εισαι μαλακας???") των εκαστοτε κατεχοντων σημαντικα ποστα, δηλαδη πουτανες της εφοριας, των δημοσιων υπηρεσιων, εστω και των σερβιτορων του μουσειου λες και ειναι το πιο αυτονοητο πραγμα στον κοσμο η απαντηση που θα σου δωσουν.
"Συγνωμη, αλλα δεν ημουνα σερβιτορος στο μουσειο την προηγουμενη ζωη μου. Λεσβια χελωνα ημουνα με 3 ποδια και σαδομαζοχιστικες τασεις. Μηπως μπορειτε να μου πειτε αυτο που ξερει ολη η Ελλαδα και αγνοω εγω ο μαλακας?" (ενταξει δεν τα ειπα ακριβως ετσι).
"Ε, αφου δεν το εκαναν και περιπτερο εδω, παλι καλα!", απαντα αγριεμενος ο τυπος. Δεν καταλαβα ομως αν ειναι αγριεμενος με την εκνευριστικη αγνοια μου η με αυτους που εκαναν την καφετερια περιπτερο...
"Τι σημαινει το εκαναν περιπτερο?" ρωταω σκεφτομενος οτι ο τυπος τωρα με εχει περασει για ΤΟ απιστευτο UFO. Βασικα ειχα αρχισει κι εγω να πιστευω οτι ημουνα ΤΟ UFO.
"Τι σημαινει??? Πεταγανε χαρτια απο κατω, ποτηρια, μπουκαλια, οτι μπορειτε να φανταστειτε!!!"
"Ποιοι?"
"Οι τουριστες!"

Ωστε λοιπον, εκτος απο τις καυλωμενες Αγγλιδες πατσαβουροτουριστριες που γαμιοντουσαν μπροστα απο τα αγαλματα η μαζι με τα αγαλματα, ειχαμε και ορδες βρωμιαρηδων λετσοτουριστων που πεταγαν φραπεδες και freddoυς, freddoυτσινους, και πουτσουτσινους απο την ταρατσα της καφετεριας. Κοιτα πραγματα οι ξενερωτοι Ευρωπαιοι! Θυμηθηκα την ταινια με το Γεωργιτση που λεει του Χρονη να παει να φερει τουριστες για να αξιοποιησουν τουριστικα το νησι και ο Χρονης παει και φερνει ενα καικι λετσοτουριστες που ρημαζουν τους κηπους και τα περιβολια. Κι ολα αυτα σε μια πολη υποδειγμα καθαριοτητας και αισθητικης...

Τελικα καφε δεν ηπια, γιατι ο τυπος με εκοψε οτι ειμαι ξενερωτος Ελβετοψυχος Λαζογερμανος και οτι με το που θα επαιρνα το φραπογαλο στο χερι θα το εκσφενδονιζα στο σφριγηλο κωλο της Καρυαττιδας και προφασιζομενος οτι εχει δουλεια με εγραψε στην καραπουτσαρα του κι εφυγε.

"Mπαμπα, θελω τσισα!" μου λεει ο Γιωργος.
"Αντε παμε για κατουρημα, αλλα προσεχε μην κατουρησεις απ' εξω, γιατι αυτοι εδω θα κλεισουν τις τουαλετες και θα λενε μετα οτι ερχονται οι βρωμοτουριστες και κατουρανε στο πατωμα και εκσπερματωνουν στους τοιχους γιατι καυλωνουνε απο τα γυμνα αγαλματα..."

Στην εξοδο του μουσειου ενας πιτσιρικας 10-12 χρονων εκανε πατιναζ πανω στα μικρα ροδακια ενος παραξενου αθλητικου παπουτσιου. Μου φανηκε αστειο το σκηνικο. Πιο αστειο μου φανηκε οταν ενας ηλικιωμενος αρχισε να του φωναζει "Προσεχε! Θα χτυπησεις! Θα σπασεις κανα ποδι με αυτη τη μαλακια!" Γελασα. Ο παππους συνεχισε. "Αντε μαλακα! Αρχιδαρα!".

Ο πατερας του πιτσιρικα γυρισε και ηταν ετοιμος να ορμηξει του παππου. Εγω ετοιμαστηκα να γλυτωσω τον παππου (που τα ηθελε μεν ο κωλος του), αλλα ο πατερας καταλαβε οτι ο γερος πρεπει να ηταν λιγο γκαγκαου και δεν εδωσε σημασια.

Στη Διονυσιου Αρεοπαγιτου μεταναστες πουλανε οτι μαλακια μπορεις να φανταστεις. Στο μετρο δυο νεαροι γυρω στα εικοσι ειναι σκυμμενοι πανω απο ενα χοντρο βιβλιο. Μπα, διαβαζουν οι Αθηναοι στο μετρο. Κοιτα που γιναμε Ευρωπη σκεφτομαι. Κοιταω να δω τι διαβαζουν και βλεπω πανω στο βιβλιο μια περιεργη σκονη και τον εναν τυπο να κραταει ενα καλαμακι. Με το που ανοιγει η πορτα στη σταση και μπαινοβγαινει ο κοσμος, την ωρα του πανικου (ξερετε, στο μετρο της Αθηνας πρωτα μπαινουν αυτοι που θα μπουν και μετα βγαινουν αυτοι που θα βγουν), ο αλλος που δεν κραταει καλαμακι φωναζει (σιγα ομως). "Ρουφα τωρα! Ρουφα!". Και ο τυπος με το καλαμακι ρουφαει την παραξενη σκονη. Δεν ηταν ασπρη και υποθετω πως δεν ηταν κοκα, αν και δεν ειμαι expert.Ανεβαινω τις σκαλες του μετρο. Εχω παρατηρησει οτι μετα απο 5 χρονια λειτουργιας του Μετρο, το ποσοστο των επιβατων που ανεβαινει με τα ποδια τις σκαλες αντι να χρησιμοποιει τις κυλιομενες, εχει εκτιναχθει απο τ0 0,00001% στο 0,00002% των επιβατων.


Στην εξοδο ενα φορτηγο του Δημου μαζευει σκουπιδια. Οι σκουπιδιαρηδες βριζουν. Τι να κανουν αλλωστε? Να τραγουδανε αριες? Στο παρμπριζ του φορτηγου φωσφοριζει ενας τεραστιος made in China σταυρος με μπλε φως. Ελλας-Σκουπιδια-Ορθοδοξια! Φωτο δεν εβγαλα, γιατι φοβηθηκα οτι θα με κυνηγησουν με σακουλες σκουπιδιων.

Ολες οι υπολοιπες φωτος ομως εδω.
http://picasaweb.google.de/nikoszardiniera/AcropolisMuseum#