Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

Γκολ και Meeting

!!! Μονο για ποδοσφαιροφιλους !!!
Αναρωτιεστε μηπως μπερδευτηκα και αντι να γραψω „Γκολ και ξυλο στον πουσταρα το θρυλο“, εγραψα κατα λαθος τον τιτλο Γκολ και Meeting.
Τι σχεση μπορει να εχει ενα Meeting με ενα (η περισσοτερα) γκολ;
„Απολυτως καμια“ θα μου πειτε.
Σωστα! Οταν το Meeting ειναι ομως απελπιστικα βαρετο, τοτε το μυαλο μου („ποιο μυαλο ρε μαλακα“, θα μου πειτε και θα εχετε απολυτο δικιο ωφειλω να το παραδεχτω, αλλα υποθετικα μιλαμε τωρα) αρχιζει να ταξιδευει σε πρασινα λειβαδια που ομως δε βοσκανε αποχαυνωμενες τρελες αγελαδες, αλλα τρεχουνε ντοπαρισμενοι ποδοσφαιριστες.
Ετσι προχθες που πρσγειωθηκα σε ενα εντελως βαρετο και ανουσιο ΙΤ Meeting, αρχισα σιγα σιγα να χαλαρωνω και βρεθηκα να ταξιδευω σε πρασινα χαλια με ασπρες ριγες (ελπιζω να μην παει το μυαλο σας σε κοκα απλωμενη σε τσοχα χαρτοπαιξιας παραμονη Πρωτοχρονιας.
Εκει που χαζευα την εντυπωσιακη θεα του Skyline της Φρανκφουρτης απο το Meeting Room (Βλεπε photo δεξια),
ειδα ξαφνικα μπροστα μου το Roberto Carlos, να περναει το Γερμανο αμυντικο της Leverkusen και να κανει μια ψηλοκρεμαστη σεντρα προς το κεντρο της μεγαλης περιοχης. Δεν ημουν στο Santiago Bernabéu, αλλα στο Hampden Park της Γλασκωβης. (Βασικα στη Φρανκφουρτη ημουνα, αλλα ειπαμε το μυαλο ταξιδευε...).
Η μπαλα λοιπον πηρε μια παραξενη τροχια, σαν αυτη που πηρε εκεινο το βραδυ της μεγαλυτερης αδικιας ολων των εποχων οταν την πηρε ο αερας και κατεληξε απο το κεφαλι του (Κοντε, αν δεν κανω λαθος, ας με διορθωσουν οι γαυροι, σιγουρα θα το θυμουνται καλυτερα, αν και τετοια γεγονοτα τα απωθει ευκολα η μνημη τους) στα διχτυα του ψαρα Ελευθεροπουλου, αλλα αυτο ειναι μια αλλη (πονεμενη) ιστορια. Εκεινη τη βραδυα βεβαια γραφτηκε παγκοσμια ιστορια (τοσο αθλητικη οσο και μετεωρολογικη, καθως ο Γαυρος εγινε η πρωτη (και πιθανως η τελευταια) ευρωπαικη ομαδα που αποκλειστηκε απο μετεωρολογικο φαινομενο, δηλαδη τον αερα. Ετσι τουλαχιστον πιστευουν οι φιλοι μας οι γαυροι. (Ελατε τωρα, παραδεχτειτε το, ολοι εχουμε ενα φιλο γαυρο, δεν ειναι κακο. Θα μπορουσε να ηταν gay, η ομοφυλλοφιλος η πουστης η ολα αυτα μαζι, γιατι δηλαδη να μην ειναι γαυρος;)
Η μπαλα λοιπον πηρε μια παραξενη τροχια συνεχιζω, γιατι με διεκοψαν οι γαυροι με τα μπινελικια τους, και κατεληξε στο ποδι του καλλιτεχνη. Μαλον κατεληξε καπου κοντα στον καλλιτεχνη (Zidane) κι αυτος εκανε μια καταπληκτικη πιρουετα, με σταθερο το δεξι ποδι και φανταστικη κινηση του αριστερου (ποδιου, για να μην παρεξηγιομαστε) την εκτιναξε και ξετιναξε τα διχτυα „του ανημπορου να αντιδρασει“ (οπως θα ελεγε και ο ευρωβουλευτης τωρα Μανωλης Μαυροματης) Butt.
Επειδη κανεις δε μπορει να περιγραψει αυτο το γκολ, μαλον καλυτερα εργο τεχνης, εκατσα και το εψαξα στο ιντερνετ και σας το παρουσιαζω σε 2 εκδοχες (πιστευω οι καλυτερες αλλα υπαρχουν κι αλλες).

Με περιγραφη στα αγγλικα.
http://www.youtube.com/watch?v=eI3pvcQalvU&mode=related&search=

Με περιγραφη στα ισπανικα.
http://www.youtube.com/watch?v=kaaFbAPEOng&mode=related&search=

Προσεξτε το καλα και ξαναδειτε το σε replay.
Και ξανα, και ξανα, και ξανα, και ξανα που ελεγε ο ανυποφορος Βερνικος (οχι ο εφοπλιστης, ο εκφωνητης ο οποιος λογω της αθλιας φωνης του σε κανει να μισεις το ποδοσφαιρο) στο γκολ του Χαριστεα στον τελικο του EURO.

Σκεφτομουνα (πως λεμε σκεφτοπουτσα) λοιπον τα υπολοιπα αγαπημενα μου γκολ, και τα ψαξα στο (και τα βρηκα και αυτα) στο youtube.
Οταν λεω αγαπημενα γκολ, εξαιρω τα της δικης μου ομαδας, οποτε το γκολ του Βαζεχα στο Αμστερνταμ (το οποιο ειδα Live), παλια γκολ του Σαραβακου (π.χ. το 2ο στο 2-2 με τη Γκετεμποργκ στο Ουλεβι, η το 1-0 με τη Γιουβε στο ΟΑΚΑ), τα γκολ της Πορτογαλιας κλπ. δε μετρανε.
Για τους γαβρους π.χ. δε μετρανε τα γκολ του Τζιοβανι κοντρα σε ευρωπαικα μεγαθηρια οπως ο Φωστηρας, ο Αχαρναικος, οι Λυκοι/Ποντιοι Βεροιας, και Ποσειδωνας Νεας Μηχανιωνας.

Τα αλλα δυο αγαπημενα εκτος απο το προαναφερθεν του Zidane, εχουν το κοινο οτι μπηκαν στην ιδια διοργανωση (EURO 1988) και τα ρουφηξε ο ιδιος τερματοφυσκουλας ο Rinat Dassajew, ο οποιος τοτε θεωρειτο απο τους κορυφαιους στον κοσμο.
Το ενα του το εβαλε ο Ιρλανδος Ronnie Whelan στον ομιλο και το αλλο (το οποιο σιγουρα ολοι το εχετε δει) ο Van Basten στον τελικο (Το αγαπημενο μου γκολ ολων των εποχων) .
Απολαυστε (Παρα την κακη ποιοτητα της εικονας) !!!


Marco (Ολλανδικα)

P.S. 1 Tα πιο τρελα 3 λεπτα τελικου Champions League ολων των εποχων
ManU – Bayern

P.S. 2 Και 2 φωτογραφιες απο το κτιριο που δουλευω (τον κοσμο).
Πανω ειναι η καφετερια και κατω το γραφειο μου στον προτελευταιο (14ο) οροφο.