Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Σικελια I (Εισαγωγη)

Χαρας ευαγγελια για ολους σας. Εχω πολυ ευχαριστα νεα για τους απανταχου Ελληναρες που στραβωνουν οταν τους λεω ποσο τριτοκοσμικη ειναι η πατριδα μας. Τελικα δεν ειμαστε οι χειροτεροι στην Ευρωπη (των 12 τουλαχιστον). Οχι, δε βελτιωθηκαμε, μη χαιρεστε, απλα ανακαλυψα χειροτερους, η τουλαχιστον τα ιδια σκατα με μας, και δεν ειναι αλλοι απο τους Ιταλους. Οχι, δεν κανανε μαλακιες στον τελικο, οπως εκαναν οι φιλοι μας οι Αγγλοι (γιαυτους θα γραψω αλλη φορα), απλα βρεθηκα στη Σικελια και ανακαλυψα το alter ego μας. Η αλλιως una fatsa, una ratsa.
(Καντε κλικ για να μεγαλωσει η εικονα και να δειτε την επιγραφη Uomini/Men. Στη διπλανη πορτα ηταν ακριβως αναποδα η εικονα του αντρα και η επιγραφη Donne/Women. Οι αναπηροι ειναι Unisex.)
Επισης ανακαλυψα πως η Ολυμπιακη δεν ειναι η χειροτερη με διαφορα αεροπορικη εταιρια της Ευρωπης, αλλα η καταπρασινη Alitalia, που κανονικα θα επρεπε να λεγεται Αληταλια. Αλλα οτιδηποτε φοραει πρασινο τον τελευταιο καιρο, συνηθιζει να παιρνει τον Πουλογλου και να ανασυρει απο τον πατο οτιδηποτε εχει σχεση με Ολυμπιακη η Ολυμπιακο.

Παμε λοιπον Σικελια.
O (Κακ)Ομηρος την ονομασε „Τρινακρια“ λογω του τριγωνικου σχηματος της.
Γιαυτο το λογο το εμβλημα της Σικελιας ακομη και σημερα ειναι η Γοργονα με τα τρια ακρα, δηλαδη με τα τρια ποδια που μπορει να διεγειρει τη διεστραμενη φαντασια σας καθως μια γκομενα με τρια ποδια μπορει να προσφερει τριπλες χαρες.

„Οι Σικελιαρες ισον με 2 ξεκωλιαρες“ τραγουδουσε πριν αρκετα χρονια η συγχωρεμενη η Ριτα Σακελλαριου („το αηδονι“, που ελεγε ο συγχωρεμενος ο Βαγγελης ο Γιαννοπουλος) και κατι ηξερε.
Να θυμισω εδω οτι η φωναρα της Ριτας εφτασε μεχρι το Hollywood. Οχι λογω εντασης (αν και θα μπορουσε ανετα), αλλα γιατι ακουγεται στην ταινια „ο Εξορκιστης“. http://www.imdb.com/title/tt0070047/
Κουφαθηκατε?? Κι ομως, αν θυμαστε ο εξορκιστης ειναι Ελληνικης καταγωγης και λεγεται Father Karras (καμια σχεση με τον τραγουδιστη, αν και θα του πηγαινε ρολος σε ταινια τρομου) και η μανα του ακουει σε μια σκηνη το „Ιστορια μου, αμαρτια μου“. Τωρα να λεμε και τη μαυρη αληθεια, αν εισαι δαιμονιο τυπου Bazuzu και εχεις καταλαβει σωμα μικρου κοριτσιου σαν καταληψιας λυκειου εν εποχη Μαριετας (αυτη δεν παιζει στην ταινια αν και πιστευω οτι και αυτη θα εκανε μεγαλη καριερα σε ταινιες τρομου) και εκει που την εχεις καταβρει στο τρυφερο σωμα του μικρου κοριτσιου, ερχονται και σου πετανε στο κασετοφωνο (ΜΡ3 και μαλακιες τοτε δεν υπηρχανε) το „Ιστορια μου, αμαρτια μου“, δε θα την εκανες με ελαφρα πηδηματακια πισω για την κολαση???
http://savage-comedy.com/_The_Exorcist_(film)


Τελος παντων ας γυρισουμε στην Ιταλια που εχει εξελιχθει σε πολυ αγαπημενη χωρα, ισως και λογω της εξαιρετικης εκτιμησης και συμπαθειας που τρεφω για το Silvio. Ενας πολυ πραος και ευγενης ανθρωπος. Ανιδιοτελης, δημοκρατικος και καθολου μισαλλοδοξος, προσγειωμενος, που δεν επιζητει παση θυσια τη δημοσιοτητα θα μπορουσε καλλιστα να γινει αρχιεπισκοπος σε γειτονικη, πτωχη, πλην ομως τιμια χωρα. Στους πανυγηρισμους προχθες μου θυμισε το Θαναση το Γιαννακοπουλο που βουταει το κυπελλο απο τους παικτες για να το σηκωσει κι αυτος, αφου σε τελικη αναλυση μπορει οι αλλοι να σπρωχνουν τη μπαλα στο καλαθι, αυτος ομως τους σπρωχνει το χρημα στην τσεπη και αρα κανει οτι γουσταρει, μια κι „αμα εχεις λεφτα στην Ελλαδα, τους γραφεις ολους στ’ αρχιδια σου αμα λαχει να ‘ουμε“.

Οι Ιταλοι λοιπον, τριτοκοσμικες αδερφαρες οπως ειπαμε και πιο πανω, εχουνε μεν 3 μορφες εξουσιας αλλα οχι νομοθετικη-εκτελεστικη-δικαστικη οπως ολες οι πολιτισμενες χωρες, αλλα Κρατος-Μαφια-Εκκλησια.
Εμεις ειμαστε πολυ πιο προχωρημενοι απο ολες αυτες τις λουγκρες τους Ευρω-πεους καθως εχουμε ενωσει σε ενα το τριπτυχο Κρατος-Μαφια-Εκκλησια και δε μπορουμε ουτε θελουμε να το διαχωρισουμε.
Στο Yunanistan, Parlamento-Papade-Koubari-Dikigori-Journalisti-Dikaste-Lamogia-Archiepiskopi-Davatzide-Omologa-Ergolavi-Kommatoskili-DimosiiYpalili-Aderfe-kai-Palikaria-ginane-mallia-kuvaria κυκλοφορουν σε μια ενιαια και διαπλεκομενη συσκευασια.
Τιμη μας και καμαρι μας.

Βεβαια και οι καβλιαρηδες και ψωλοβροντηδες Ιταλοι εχουν αρχισει και παλιοαδερφιζουν πολυ επικινδυνα. Φανταστειτε οτι οχι μονο απαγορευσαν το καπνισμα σε δημοσιους χωρους, αλλα το τηρουν κιολας!!!
Και καλα στο Τορινο και το Μιλανο του βιομηχανικου Βορα που ολοι ψιλοαδερφιζουν (εκτος απο το Silvio). Αλλα στη Σικελια ρε γαμωτο?!?!?!
Πως να απολαυσω τωρα το φαι μου χωρις την τσιγαρουμπα του διπλανου και την πουρακλα του παραπερα? Μπαφοι, τσιμπουκια, ναργιλεδες και λουλαδες εχουν εξαφανιστει απο τα εστιατορια.

Εχω να γραψω κι αλλα, αλλα επειδη σας λυπαμαι, απλα κοτσαρω τις φωτογραφιες που τραβηξα με την καινουργια καμερα.

Agrigento = Ο αρχαιος Ακραγαντας


Agrigento = Ο ναος της Ομονοιας (διπλα στου Μπακακου)


Mondello (Palermo), μην ψαχνετε κανα φωτομοντελο, ετσι λεγεται το μερος


Palermo, 0 καθεδρικος ναος


Castellamare del Golfo (Καμια σχεση με τον Τασσο και τη Γκολφω)



Scopello, οι τρεις μορφες εξουσιας: Παουλινα, Γιωργακης, Μπαλα.


Segesta, ο ημιτελης δωρικος ναος.


Ταορμινα, το Teatro Greco.


Πανω απο την Ταορμινα με φοντο την Αιτνα.


Αιτνα


Το φαραγγι Gola d' Alcantara, με τα τοιχωματα απο πετρωμενη λαβα.