Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Aρχαιο Πνευμα Αθανατο

6 χωρες, η Κινα, το Ιραν, το Πακισταν, το Ιρακ, το Σουδαν και οι ΗΠΑ ειναι υπευθυνες για το 91% των εκτελεσεων (θανατικη ποινη) παγκοσμιως. Απο τις επιβεβαιωμενες 1.591 εκτελεσεις σε ολον τον κοσμο το 2006, οι 1.010 εγιναν στην Κινα.
Η Διεθνης Αμνηστια υπολογιζει οτι στην πραγματικοτητα ο αριθμος ειναι πολυ μεγαλυτερος, καπου μεταξυ 7.500 και 8.000 μονο για το 2006. Φερνοντας στο μυαλο μου τις εικονες της Τιεν-Αν-Μεν το 1989 δε μου κανει και μεγαλη εντυπωση το ποσο αδιστακτο μπορει να ειναι το καθεστως.



Αυτο που μου εκανε εντυπωση σημερα, χαζευοντας στο γερμανοyahoo τα νεα της ημερας ηταν η ειδηση οτι εκτος απο την κινεζικη τηλεοραση που διεκοψε τη μεταδοση την καταλληλη στιγμη, και η (φασιστικη, οπως την ελεγε ο Μητσοτακουλας) ΕΡΤ, εκανε τον Κινεζο στις διαμαρτυριες των ακτιβιστων.

Σκηνη 1
Ο Meec-Ree-Pso-Lee, υπουργος Δημοσιων Εκτελεσεων και Ανασκολοπισμων της Λαικης Δημοκρατιας της Κινας εκφωνει λογο με θεμα την ανεκτιμητη και καθοριστικη συμβολη της Ελληνικης Εκκλησιας στη διαδοση των παραδοσιακων κινεζικων τεχνικων αμφιδρομου αυνανισμου χωρις εκσπερματωση, οταν ενας παραξενος τυπος με μια μαυρη παραξενη (πειρατικη?) σημαια εμφανιζεται πισω του ακολουθουμενος απο εναν κινεζο αστυνομικο των ειδικων δυναμεων "Ba-Cee, Gourou-Nee, Dolofo-Nee".


Σκηνη 2
Ο τηλεσκηνοθετης της ΕΡΤ, προκειμενου να δειξει οτι την κατεχει ρε παιδι μου την τεχνη της τηλεσκηνοθεσιας ριχνει ενα πανοραμικο πλανο της τελετης. Οχι για να κρυψει τιποτα.
Ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει τιποτα να κρυψει (απλα πεφτουνε μερικες ψιλες), αλλα για να δουμε γενικα τον ωραιο ρουστικ χωρο.


Σκηνη 3Ας δουν και κανα αρχαιο σκηνικο οι ξενερωτοι να καταλαβουν το μεγαλειο της Ελλαδας...
Το οτι 5 μπατσοι δερνουν ενα διαδηλωτη (κοινο θεαμα στην Ελλαδα) κατα τη διαρκεια της αφης της φλογας παρουσια του προεδρου της Δημοκρατιας, της ΔΟΕ, της ΔΕΗ και της ΟΝΝΕΔ, κι ολα αυτα σε απευθειας μεταδοση σε 145 χωρες, δε νομιζω να ειναι θεμα.



Aυτα που δεν εδειξε η τηλεοραση

Ο Meec-Ree-Pso-Lee χαιρεταει θερμα τον CEO της Coca-Cola Europe κο. Jacques Rogge. Με γυρισμενη την πλατη ο προηγουμενος CEO και πρωην υπουργος του Franco (αυτο δεν το πολυδιαφημιζουμε) κος Juan Antonio Samaranc.Καλα ζει ακομα το ρεταλι?



Εκτενως πληροφορημενοι για τα παγκοσμια γεγονοτα Ελληνες σχολιαζουντα τεκταινομενα. Ειμαστε γενικα ο πιο πληροφορημενος λαος στον κοσμο. Την ειδικη αυτη αποστολη εχουν αναλαβει τεραστιες μορφες: Σταη, Τρεμη, Πρετεντερης, Κακαουνακης, Κυρτσος, Μακης, Θεμος, Αυτιας, Κουικαρας, Τραγκας, Χατζηπαπανικολαου κ.α. Μεταφερω το διαλογο των 2 κυριων με με το γυαλι ηλιου και το ταγιερακι.
-Σουλα μου. Τι κανει αυτος ο μαυροντυμενος? Μηπως ειναι emo?
-Μπα δε νομιζω, Κουλα μου. Κραταει μια σημαια με το σημα της AUDI.
-Καντε ησυχια ρε κοριτσα! Απο το Θιβετ ειναι το παληκαρι!
-Σουλα! (ψιθυριστα) Τι ειναι το Θιβετ?
-Δεν ξερω μωρη! Νομιζω μοναστηρι εξω απο την Ταιλανδη. Καπου το εχω ξανακουσει.
-Τοτε να παμε το καλοκαιρι μετα τη Μυκονο. Λες να κανει τσουναμια εκει?



Αλλες εικονες που δεν προλαβε να δειξει η ΕΡΤ

Κατσε ρε φιλε και μου χαλασε η χωριστρα. Μη μπαινεις μπροστα στην καμερα.


Σου βγαζω το καπελο, αλλα ασε το Γιαπωνεζο να μιλησει.


Παιδια, διαφημισεις απαγορευονται στον ιερο χωρο της Ολυμπιας. Εκτος βεβαια αν ειστε σπονσορες.




Διαδηλωτες διαμαρτυρονται για το αντεργατικο, αντεθνικο, αντιχριστιανικο, αντιπιτυριδικο ασφαλιστικο νομοσχεδιο και απαιτουν "Συνταξη στα 35 τωρα!"
Εννοειται, οχι 35 εργασιμα. 35 χρονια ζωης. Η φτωχεια θελει καλοπεραση!


Συνδικαλιστης του ΟΤΕ διαμαρτυρεται εντονα για το ξεπουλημα του Οργανισμου στη Deutshe Telekom και εκφραζει το φοβο ολων των εργαζομενων οτι τωρα με την ιδιωτικοποιηση υπαρχει σοβαρος κινδυνος οι Γερμανοι να τους βαλουν να δουλεψουν. Οι Γερμανοναζι ομως δεν ξερουν οτι "Του Ελληνα ο τραχηλος, δουλεια δεν υπομενει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: