Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Φθινοπωρινες εικονες


Στους 6.000 εχουν φτασει οι απεργοι πεινας στις ελληνικες φυλακες, αλλα εμας στ' αρχιδια μας γιατι ειμαστε απεξω. Ισως συγκινηθουμε ομως τωρα που θα ξεκινησει απεργια ο Καρβελας, η Πανια, η Βισση και ο Βας-βας-βας ο Παρασκευας.


Διαβασα προχτες πως ο καταλληλοτερος διεγραψε τον Τατουλη και χαρηκα παρα πολυ που επιτελους το δαμαλι ασχολειται με τα πραγματικα προβληματα της χωρας, που οπως ολοι γνωριζουμε ειναι οι ανταρτες της Νεας Δημοκρατιας, γιατι οπως ειναι γνωστο η υπερτατη αρχη ολων των βουλευτων μας ειναι το συμφερον του κομματος. Αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που παραιτουνται, καθως δε θυμαμαι βουλευτη, υπουργο η οτιδηποτε αλλο ον πολιτικης φυσεως να εχει παραιτηθει ποτε για καποιον αλλο λογο εκτος απο το καλο του κομματος.

Προκειμενου να μη μεινει πισω και ο Γιωργακης τωρα που η εξουσια πλησιαζει, διεγραψε κι αυτος το Γρηγορη Βαλλιανατο, επειδη διατυπωσε αντεθνικες θεσεις για το Μακεδονικο.
Το Βαλλιανατο τον θυμαμαι απο το 1990 οταν τολμησε σε μια εκπομπη να εκφρασει την αντεθνικη αποψη, οτι με την πολιτικη που ακολουθησαμε στο Μακεδονικο αυτο που καταφεραμε ειναι αυτη η χωρα να αναγνωριζεται απο δω και περα παγκοσμιως ως "Μακεδονια". Τελικα ο Γρηγορης δικαιωθηκε, αρα οντως ηταν ανθελληνας και προσφατα ειπε κατι παρομοιο, που τωρα παραμονες εκλογων δεν πρεπει να λεγεται, γιατι μπορει να ενοχλησει τα αυτια του μεσου Ελληνα ψηφοφορου, αναγκαζοντας το Γιωργακη να του δειξει κοκκινη καρτα και να μου θυμισει το συνθημα που φωναζαμε στο αμφιθεατρο του Πανεπιστημιου Πειραια οταν εβγαινε να μιλησει ο παπαρας της ΠΑΣΠ. "Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω, ενωμενο δεξιο!"
"Τον εδιωξα γιατι στα δεξια κομματα δε δεχοματε ουτε αδερφες, ουτε προδοτες!"


Και μια που ανεφερα Πανεπιστημια και κομματα να σημειωσω οτι εμεις ειμαστε πολυ πιο προηγμενος δημοκρατικα λαος καθως εχουμε εκλογες παντου, ακομα και στο σχολειο. Ακομα και στις εκλογες των δεκαπενταμελων συμβουλιων εχουν μπει τα κομματα. Βεβαια τα πολιτικα κομματα στην Ελλαδα προσφερουν εργο και ειναι φορεις πολιτικου πολιτισμου οπως δειχνει και το βιντεακι που ακολουθει...



Το Indian summer (ετσι λενε στην Αμερικη τη ζεστη ηλιολουστη περιοδο μεσα στο φθινοπωρο) μας εκανε μια επισκεψη το Σαββατο και σε συνδυασμο με τα κιτρινα φυλλα που εχουν γεμισει την πολη εδωσε υλικο για φωτογραφιση. Πολυ εντυπωσιακο ειναι το θεαμα απο το αεροπλανο λιγο πριν την προσγειωση, καθως ολη η περιοχη γυρω απο το αεροδρομιο της Φρανκφουρτης ειναι γεματη δαση, που απο πρασινα γινονται πρασινο-κοκκινο-κιτρινα αυτη την εποχη. Δυστυχως δε μπορεσα να τα φωτογραφισω γιατι εκεινη την ωρα απαγορευεται η χρηση ηλεκτρονικων συσκευων στο αεροπλανο.
Παρτε ομως μερικες εικονες απο την πολη ξεκινωντας απο την Kaiserstrasse που περναει μπροστα απο το σπιτι μου.


Christuskirche








Το πισω μερος του αγαλματος του Schiller στη Schillerplatz
Κοινως ο κωλος του...

και το Fastnachtsbrunnen, το συντριβανι του καρναβαλιου,
με τις καρναβαλικες φιγουρες.

Προχτες την 11η 11ου στις 11:11 ακριβως ξεκινησε το καρναβαλι.


Το cafe Extrablatt



Θεατρο...




και υπαιθρια παρασταση






Το αλογακι στη στεγη του Landesmuseum




Το παγοδρομιο ετοιμαζεται...



Το Κοινοβουλιο του κρατιδιου...


...και απεναντι του το Schloß, το παλατι. Σ' αυτο φιλοξενηθηκε o George Bush Jr. οταν μας εκανε την τιμη να ερθει στο Mainz.






Στην παραλια











Oι φωτογραφιες του blog και αλλες εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: