Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Indian Summer (Τα καστρα του Ρηνου)

Πολλοι πατριωτες (δηλαδη εθνικοσοσιαλιστες) στραβωσατε με το τελευταιο κειμενο που σας εστειλα για το Μακεδονικο απο τον Ιο (http://www.blogger.com/www.iospress.gr). Μεχρι και ανθελληνα με ειπανε, αν και εχει καταντησει τιτλος τιμης πια, μια και το χρησιμοποιουν συνηθως οι Καρατζαφεροψωμιαδηδες.
Ετσι ειπα να γραψω κατι ασχετο και να κοτσαρω μερικες φωτογραφιες απο τη φυση. Απο τη φυση της ναζιστικης Γερμανιας εννοειται. Βεβαια κι αυτο θα το θεωρησουν ορισμενοι ακρως ανθελληνικο, γιατι οταν προβαλεις κατι μη ελληνικο, ειναι αυτοματα ανθελληνικη πραξη.
Οποιος εχει τη μυγα... Να τη φερει πισω.

Παρτε λοιπον μερικες ανθελληνικες φωτογραφιες απο το γερμανικο Indian Summer.
Τι ειναι Indian Summer? Ετσι ονομαζουν οι Αμερικανοι (ξερετε αυτοι που παλια τους γλυφαν οι δεξιοι και τωρα τους βριζουν) την εποχη λιγο πριν το χειμωνα οταν τα φυλλα των δεντρων αλλαζουν χρωμα πριν πεσουν. Το φαινομενο ειναι ιδιαιτερα εντυπωσιακο στις βορειοανατολικες πολιτειες (Vermont, New England, Connecticut κλπ.) με τα πυκνα δαση.
Τι ειναι δαση? Δε θυμαμαι. Νομιζω εχει καποια σχεση με δεντρα.
Τι ειναι δεντρα? Δεν ξερω, διοτι εχω μεγαλωσει στο Περιστερι, και δεν ειχαμε τετοια αχρηστα πραγματα. Κι οσα ειχαμε τα κοψαμε για να φτιαξουμε δρομους για τα SUV μας. Ειχαμε ομως δαση απο κεραιες τηλεορασεων, που ειναι σαφως πιο χρησιμες. Ακουσα οτι θελουν να βαλουν φωτογραφιες απο δεντρα στο καινουργιο βιβλιο της ιστοριας για να μαθαινουν τα παιδια πως ηταν η Ελλαδα προ της Lifestyle εποχης.
Τι ειναι ιστορια? Ειναι το μαθημα (με βιβλιο που εγκρινεται απο την εκκλησια της χωρας, τη νομαρχια της συμπρωτευουσας και τη φασιστικη νεολαια) που παρεμβαλεται μεταξυ θρησκευτικων και γυμναστικης και που διδασκει την ανωτεροτητα της ελληνικης φυλης και τα εγληματα που μας εχουν κανει γειτονικοι και μη λαοι (αλλα κατα προτιμηση γειτονικοι) ωστε να δικαιολογειται ο φανατισμος μας και το μισος μας εναντιον τους.
Τι ειναι φανατισμος και μισος? Απαραιτητα συστατικα μιας κοινωνιας που επιτρεπει σε λιγους (ποδοσφαρικες ομαδες, πολιτικα κομματα, θρησκευτικες οργανωσεις, επικρατουσες θρησκειες, εθνικους σκοπους) να ζουν απο τη βλακεια και το οπαδιλικι των πολλων.
Ευτυχως βεβαια αυτο δε μας αφορα εμας, διοτι εχουμε μαθει να ζουμε ειρηνικα με τους γειτονες μας (εντος και εκτος συνορων) και παραδεχομαστε παντα τα λαθη μας χωρις να κοιταμε να φορτωσουμε τις ευθυνες σε τριτους (Αμερικανους, Ρωσους, Εβραιους, Μουσουλμανους, Τουρκους, Σκοπιανους, Αλβανους, Πακιστανους, Ρουμανους, Αριστερους, Δεξιους, Γαυρους, Βαζελους κλπ. κλπ.).
Ηθελα να ηξερα, αν λυναμε καποια μερα ολα τα προβληματα μας με τους γειτονες μας, με τι θα ασχολουμασταν???

"Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους? Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις." (Κωνσταντίνος Π. Καβάφης).
Βεβαια αυτος δεν ηταν γνησιος Ελληνας γιατι ηταν γεννημενος στην Αιγυπτο και ηταν ομοφυλλοφιλος. Οι αληθινοι Ελληνες ειναι αρσενικα. Αν ο Καβάφης εβαζε υποψηφιοτητα σε συμπρωτευουσα γνωστης μεσογειακης χωρας που εκτιμα τους αληθινους και επικοινωνιακους αντρες, δε θα εβγαινε ουτε νομαρχιακος συμβουλος.
Ουτε σημαια θα του επιτρεποταν να κρατησει στην παρελαση. Σιγα μην κρατησουν σημαια και οι ντιγκινταγκες. Ετσι κι αλλιως οι ποιητες ειναι λαπαδες, οπως ειχε δηλωσει αλλο μεγαλο πνευματικο τεκνο της Β. Ελλαδας, που το ονομα του ξεκιναει απο το γραμμα "Κου" και τελειωνει σε "βελας" και ο γιος του επαιζε μπασκετ στη "γρια", τον Ηρακλη δηλαδη.
Οχι, δεν ειναι ο Καρβελας. O Καρβελας δεν εχει γιο που παιζει μπασκετ. Εχει μια κορη ομως που ειναι πολυ φιλαθλη κοπελα. Εχει παρει τη μιση εθνικη ποδοσφαιρου. Λογικο ειναι αφου εχει παρει απο τη μανα της.

Τον βρηκατε η να βοηθησω?
Αντε να το παρει το ποταμι.


Οχι, δεν ειναι η Παναγιωταρεα.
Ουτε ο Γκιζμο (το θυμαστε το Γκρεμλινακι?)


Σας τα επρηξα ετσι? Οκ, παμε στις φωτογραφιες!




Ο παραλιακος πεζοδρομος του Mainz στο Ρηνο γεμιζει καθε Κυριακη μεσημερι ανεξαρτητως καιρου. Εννοειται βεβαια οτι οσο πιο καλος ο καιρος τοσο πιο πολυς ο κοσμος.



Αυτη την Κυριακη δε μας εκανε τη χαρη. Να πω και την αληθεια, οι ηλιολουστες φωτογραφιες δεν ειναι απο προχθες, ειναι πιο παλιες.






Αντε να βαλω και κανα γκομενακι μπας και δωσω λιγο ενδιαφερον

Οχι δεν ειναι ο ροζ παν-θηρας



O Holzturm. Ο Ξυλοπυργος.
Οχι, δεν ειναι ξυλινος, αλλα στο Μεσαιωνα μπροστα απο αυτο το κομματι του τειχους της πολης γινοταν το εμποριο ξυλειας.


O Johannes Gutenberg. Ο Ιωαννης Γουτεμβεργιος.
Παιδια, συγνωμη για το ανθελληνικο σχολιο, αλλα δεν ηταν κι αυτος Ελληνας.
Το ιδιο και ο Φραγκισκος Βακωνας και ο Ισαακ Νευτωνας.

Το πραγματικο του ονομα ηταν Johannes Gensfleisch. Γεννηθηκε (το 1400) και πεθανε (το 1468) στο Mainz. Το Πανεπιστημιο της πολης φερει το ονομα του.
Να διευκρινησω μια μικρη παρεξηγηση. Δεν επινοησε την τυπογραφια. Η τυπογραφια υπηρχε πολλα χρονια πριν, και συγκεκριμενα οι Κινεζοι ηταν πιο γρηγοροι. Ο Gutenberg ομως επινοησε την τυπογραφια με κινητα μεταλλικα στοιχεια. Ειναι σημαντικο γιατι διευκολυνε τρομερα τη δημιουργια μιας σελιδας, καθως δεν απαιτειτo πια η κατασκευη ενος καλουπιου με κειμενο για καθε σελιδα. Μια απλη αλλαγη της θεσης των μεταλλικων γραμματων ηταν αρκετη. Στο μουσειο που ιδρυθηκε το 1901 και βρισκεται στο κεντρο του εκτειθενται 2 Βιβλοι των 42 γραμμων (πως λεμε των 42 στροφων) απο τις απο τις 49 που υπαρχουν ακομα σε ολοκληρο τον κοσμο.
http://www.gutenberg-museum.de/?language=e
Συνολικα ειχε τυπωσει 150 Βιβλους των 650 χρωματιστων σελιδων. Μια τετοια Βιβλος στοιχιζει 5 εκατομμυρια Ευρωπουλα. Τοσο πουληθηκε η τελευταια.
Ναι ρε παιδια τη Βιβλο πρωτοτυπωσε ο ανθρωπος. Τι να τυπωνε? Tο βιβλιο της Ρεπουση?
Θα τον εκραζε ο νομαρχης της Μαγεντιας μαζι με τον Αρχιεπισκοπο.

ΡΗΝΟΣ
Παμε παλι Ρηνο. Ο Ρηνος δεν ειναι ενα απλο ποταμι, αλλα μια απο τις μεγαλυτερες και πιο πολυσυχναστες υδατινες οδους του κοσμου.

Ξεκιναει απο υψομετρο περιπου 2.300 μετρων στις Ελβετικες Αλπεις και καταληγει στο επιπεδο της θαλασσας στο Ροττερνταμ εχοντας διασχισει μια περιοχη μηκους περιπου 1.300 χλμ που κατοικειται απο περιπου 50 εκατομμυρια ανθρωπους.
Το ονομα του προερχεται απο τη λεξη "ρειν". ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!
Δε μπορουνε χωρις εμας. Ειμαστε η αρχη και το τελος! "Ο καιρος γαρ εγγυς" που λεει και ο μεγαλυτερος εν ζωη Ελληνας συγγραφεας ο Δημοσθενης Λιακοπουλος (μαζι με τον Πλευρη βεβαια). Η λεξη "ρειν" βεβαια ειναι ινδογερμανικη γιαυτο και με διαφορες παραλλαγες συνανταται και σε αλλες γλωσσες ( rio στα ισπανικα κλπ.), αλλα δεν κανει να το πουμε γιατι ειναι ανθελληνικο.

Τελος παντων, να μη σας τα ζαλιζω ο Ρηνος περναει απο το Mainz
Οπως βλεπετε τη φωτογραφια αποδωθε το κρατιδιο Rheinland-Pfalz (Ρηνανια-Παλατινατο στα ελληνικα) με πρωτευουσα το Mainz και μεγαλες/γνωστες πολεις το Koblenz και το Kaiserslautern (Otto!! Otto!!) και αποκειθε Hessen (Εσση στα ελληνικα) με πρωτευουσα το Wiesbaden και μεγαλες/γνωστες πολεις Frankfurt, Fulda (η γνωστη μαρκα ελαστικων) και δε θυμαμαι τι αλλο.



Tο κομματι μεταξυ Mainz και Koblenz ειναι ισως το πιο εντυπωσιακο λογω των ψηλων λοφων στις οχθες του και τα αναλογα καστρα που ειναι διασπαρτα σε ολη τη διαδρομη (περιπου 100 χιλιομετρων). Γιαυτο το λογο το καλοκαιρι και οι δυο παρακτιοι δρομοι (και ο αποδωθε και ο αποκειθε) ειναι τιγκα στους τουριστες.

Εδω το Boppard. Πως λεμε Go-cart?



Και τα καστρα που υποσχεθηκα προηγουμενως. Δεν εχω και τοσες πολλες φωτογραφιες, αλλα βαζω μερικες ενδεικτικες.





Τωρα για να μην παρεξηγηθειτε και με θεωρησετε ανθελληνα, προδοτη, πουλημενο και προσκυνημενο, οφειλω να τονισω οτι ο αηδιαστικος Ρηνος με τα ξενερωτα καστρα του ωχρια στην ομορφια του Κηφισσου μας και στο φυσικο καλος του Ρεντη και του Μοσχατου. Ξερετε, εκεινη την περιοχη που την καταστρεφουν συστηματικα οι Ιρακινοι και Πακιστανοι λαθρομεταναστες. Αλλα ευτυχως εχουν αναλαβει δραση οι πατριωτες της Χρυσης Αυγης οι οποιοι με τη βοηθεια της Αστυνομιας θα τα διωξουν τα μιασματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: